Friday, February 17, 2012

The Malaysia Ranger Challenge Untuk Anda Kaki Lasak

Sekarang dah jadi macam trend dah untuk wujudnya sukan2 lasak kat Malaysia ni.. Aku yang reporter ni pun memang enjoy bila buat write up pasal sukan or aktiviti lasak.. So aku pegang column XTVT tu dengan penuh keseronokan dan enjoy tanpa rasa stress.. Alang2 menulis, aku dapat try aktiviti2 tu jugak..

Salah satu program contest yang menarik perhatian aku is 'The Malaysia Ranger Challenge' ni anjuran Ford Malaysia.. Dorang buat contest cabaran lasak ni untuk penggemar2 Ford Ranger.. Dengan menyertai cabaran ni, anda mungkin berpeluang untuk memenangi sebuah Ford Ranger XLT baru! Wow! Sangat elok ye model baru ni! Orgasm tengok! Hehehe.. :D
Ok untuk sertai contest ni is sangat mudah ok.. Anda just perlu buat sedikit short essay pasal apa yang anda boleh buat dengan Ford Ranger ni.. Macam2 tau anda boleh  buat sebenarnya.. Contohnya tulis essay pasal cabaran anda menarik kenderaan lain dengan berat sehingga 3 tan menggunakan Ford Ranger ke, atau tulis mengenai keselesaan berkhemah dalam Ranger selama 2 hari ke, or maybe anda off-road naik kereta hebat ni ke.. Tak kisah pasal apa pun janji ia mencabar..Kalau nak lagi sedap lagi, anda boleh snap and sertakan gambar.. Baru nampak gambaran sikit.. Kalau malas sangat nak menulis, anda boleh record video and buat macam short film.. Lagi nampak real tapi nak edit tu, rajin ke? Hehehe.. And yang penting, untuk join tak semestinya perlu ada sebijik kereta ni.. Anda mungkin boleh pinjam.. Apa yang penting  (lagi!) anda mestilah berusia 21 tahun ke atas dan punya lesen memandu sendiri..

Syarat2 penyertaan lain anda boleh klik di SINI and baca kat SINI.. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 Mac 2012.. So kepada kaki2 aktiviti lasak yang inginkan habuan hebat, jangan lengah2 kan masa lagi.. Ada lagi 44 hari sebelum tarikh tutup.. Cepat! :)

No comments: