Sunday, September 25, 2011

Movie Review - Colombiana

Hey!
Korang dah tengok Colombiana belum?



Ok untuk Movie Review kali ni, nak share mengenai Colombiana..
Dibintangi oleh Zoe Saldana sebagai Cataleya..



Kalau tengok dari starting dia, automatik aku terus teringat dengan filem Hanna yang buat aku tertidur dalam panggung wayang lepas movie start selama 12 minit!

Sleeping pill!


Tapi untuk Colombiana ni lain sikit..
Aku tak tidur sampai habis.
Sebab ianya sebuah filem yang gojes!
Cataleya adalah anak kecil pada mulanya..



Parents dia dibunuh depan mata dia..
Then dia bertekad untuk membalas dendam kepada pembunuh parents dia..
Dalam masa 15 tahun, Cataleya dah membuat sesi pembunuhan sebanyak 22 kes..









Tapi orang tak dapat kesan dia..
Uniknya, lepas bunuh dia akan lukis corak bunga Cataleya atas dada orang yang dibunuh..
And orang yang dibunuh kebanyakannya penjahat tegar!
So ala-ala Robina Hooda pun ada juga la..
Cerita ni untuk jumlah bintang, aku kasi 4.8/5..
Kira ok la tuh kan!
Layannnnnnnn!

Apa Korang Tengok ...... ?

Apa korang tengok ..... ?


Ce teka aku tengah tengok apa?

Tengok apa??
HAHAHA..
Maksud aku, apa yang korang tengok pada seseorang yang korang suka..
I mean, tak kisahlah boyfriend ke, girlfriend ke..
Apa yang korang tengok pada dia?
Adakah bontot?

Gojes bumper! HAHA


Dada?


Mesti banyak susu!


Mata?

Grrrrr!


Hidung?

You love me? Yeah right!


Tote? (Eh!)

Ok error! Bhahaha!


HAHAHA!
Tak kisah la part mana pun..
Lain orang, lain citarasanya kan..
Bahagian badan yang favorite adalah subjektif..
Ada yang suka tetek, ada yang suka montots!
Ops!
Hahaha..
Tapi apa yang penting make sure pandangan tu tak menjaskan iman ok uols!

Not Chanel Iman ok..


Kepada yang belum berkahwin, tengok bahagian yang boleh sahaja seperti tapak tangan..



Mampu?
Kau ada?
Hahahaha..
Ok la..
Sebenarnya tak tahu nak carut apa..
Bye!

:)

Thursday, September 22, 2011

Salahkah Menjadi Anak Emak??

Salahkah menjadi anak emak?



Hahahaha..
Mungkin kedengaran sedikit bodoh tapi itulah yang sering diperkatakan..
Ada orang cakap lelaki yang anak emak ni jenis manja tak tentu pasal?
Yeke?
Ok aku mengaku, aku memang anak emak..
Aku lagi rapat dengan emak berbanding abah..
Cuba korang definisikan terma "anak emak" tu sendiri?
Bagi aku, "anak emak" tu selalunya dikaitkan dengan lelaki..
Takde la pulak perempuan yang digelar anak emak kan?
Sebab apa?
Sebab dia perempuan macam emak dia lah kot..
Bagi aku, tak de salahnya jadi anak emak..
Emak kita kot..
Dia yang melahirkan kita..



Mengandungkan kita selama 9 bulan dan akhirnya memberanakkan kita serta bertungkus lumus membesarkan kita..
Memang kasih sayang emak selalunya lebih dari ayah..
Dalam al-Quran pun ada tulis, dahulukan emak dalam apa-apa perkara..
Bak kata dalam lirik lagu Aisyah, "Syurga itu di telapak kaki ibu...."



So, tak salah tau kalau jadi anak emak macam aku..
Aku memang manja dengan emak..
Kalau balik kampung, kalau keluar beli barang-barang, aku akan ikut emak aku..
Kalau boleh, baju pun dia akan belikan..
Boxer aku pun dia belikan..
Hehehe..
Takpe..
Apa-apa pun, semua tu bergantung kepada persepsi masing-masing..
Renung-renungkan..
:)

Sunday, September 18, 2011

Movie Review - Fright Night

Untuk Movie Review kali ni, Fright Night menjadi pilihan..

Fright Night


Mungkin ramai dah tonton kan?
So amacam?
Ok ke tak?
Basically filem ni adalah filem remake yang sebelum ni dibintangi oleh William Ragsdale yang memegang watak utama sebagai Charley Brewster..
Tu cerita masa tahun 1985..

Fright Night 1985


Aku pun belum ada lagi time ni..
So untuk the new Fright Night, pelakon utama yang memegang watak Charley Brewster dipegang oleh Anton Yelchin..
Filem ini mengisahkan Charley seorang pelajar high school yang agak popular sebab dia ada awek cun bernama Amy..



Charley tinggal bersama mama dia yang merupakan seorang ibu tunggal..
Nak dijadikan cerita satu hari, mama dia berkenalan dengan seorang jiran diorang yang baru berpindah masuk ke kawasan penempatan mereka iaitu Jerry, lakonan Collin Farrel..



Mama dia tak tau yang Jerry ni seorang vampire..!
Cerita bermula masa Ed kehilangan kawan baiknya, Ed..
Mula2 dia tak kisah, then dia mula rasa pelik dan something..
So korek punya korek, dia dapat tahu yang Jerry ni seorang vampire dan dia kena berusaha untuk menyelamatkan mama dia dan awek cunnya...!
Memang best la and full with action..
Korang memang patut tengok cerita ni..
Sedikit merepek tetapi fun..
Compare dengan old one, agak ada sedikit perbezaan la..
Yang old one lagi merepek kalau nak diikutkan..
Siap ada dengan serigala jadian, Dracula keluar dari coffin, Frankenstien pun ada!
Hahahaha..
So aku letakkan 4 bintang untuk filem ini!
Kat bawah ni aku letakkan trailer untuk filem Fright Night 1985..
Layan..
:)

Movie Review - Johnny English Reborn

Hello!
Ok untuk movie review kali ni, AISKEPAL nak review pasal filem lakonan Rowan Atkinson, Johnny English Reborn!

New one!


Wah! Dah macam menulis dalam MASKULIN..
Hahaha..
Ok, filem ini merupakan sambungan selepas Johnny English sebelum ini..

Old one!


Masih bertemakan komedi aksi..
Tetapi, standard la, diselitkan dengan tema cinta..
Mengisahkan seorang spy, Johnny English yang telah dipecat selama lima tahun dan dipanggil semula oleh company penyiasatan tempat dia kerja dulu untuk selesaikan kes berkaitan Vortex yang mana merancang untuk membunuh Perdana Menteri China.

Korek telinga sikit! Hahaha!


Pelbagai rintangan dilalui dan akhirnya Johnny berjaya menumpaskan kuasa jahat tersebut walaupun pada akhir cerita, Johnny menghempuk kepala Queen Elizabeth dengan tray!
Hahaha..

Carut I kan!


Ada part yang agak slow tetapi kebanyakan scene akan buat penonton ketawa..
Scene favorite aku ialah time meeting dengan Perdana Menteri Britain and Johnny tak kenal siapa Perdana Menteri sedangkan dia time tu duduk sebelah PM..!
Hahaha!!

Dari kiri: Mr Ntah, Johnny English, PM..


And paling tak tahan sekali adalah time dia patahkan handle untuk naik dan turunkan kedudukan kerusi tu..
Memang kelakar!
HAHAHA..
Tapi stail la..
Dengar cerita ini merupakan filem terakhir Atkinson sebelum bersara..
Tapi aku tak sure betul ke tak..
Anyway, to those yang minat dan merupakan penonton setia Mr Bean dari kecik, anda patut menonton filem ini..

Mr Bean!


Untuk filem ni, aku kasi 4 bintang!
Enjoy!
"o"

Wednesday, September 14, 2011

Cukai Kad Prabayar Ditangguh?

Alaaaaa...

Masih di harga biasa


Tak best la macam ni..
Kesian auntie mah tak dpt beli beg baru..
Heheheh..
Kiddin je..
Macam yang diumumkan, cukai 6% untuk kad prabayar ditangguhkan..
So, kita tak perlu keluarkan 60 sen untuk setiap RM10 topup..
Buat masa sekarang la..
Tapi tetiba dia nak aktifkan balik menda tu, tak tahulah..
Anyway..
Tak de benda nak update sangat..
Ok la..
Nite kawan2..
:)

Monday, September 12, 2011

Movie Review - Contagion

Hello!
Ok now time untuk jadi serius sikit..
Hurm...
Ok..
Bhahahahahaha!
Sumpah aku tak boleh nak jadi serius..
Ok untuk movie review kali ini, aku nak review filem Contagion..



Betul ke ejaan?
Pergi mamp..
Bhahahahaha..
Betul la tu kan?
Movie ni agak scary..
Scary kat sini bukan bermaksud seram macam Hantu Kak Limah mahupun Hantu Bonceng itu..

Kome kate awok seram???! Kelako ler kome ni! HAHAHAHA!


Tapi seram sebab dia berkaitan virus yang menular di kalangan penduduk Bumi..
Serangan virus ni lagi teruk dari serangan SARS dan H1N1...!
Scary right??!
Yeah..
Sangat!
After aku habis tengok movie tu, tengok orang batuk2 dekat dengan aku pun aku dah seram sejuk..
HAHAHAH..
Ok cerita dia bermula dengan kematian seorang wanita tak ingat nama dia lakonan Gwyneth Paltrow..
Memang scary cara dia mati..
Tak semena2 kena sawan ala2 babi gitu..



Then virus tu menular sangat cepat..
Kalau H1N1 dengan SARS melalui pernafasan, this one berjangkit melalui sentuhan dan bila orang yang berpenyakit sentuh sesuatu benda and sorang lagi sentuh benda tu, dia akan berjangkit..
Sampai last diorang still tak dapat cari punca penyakit tu tapi penonton dapat tau la..
Memang ramai mati..
1% penduduk bumi piapppp!
Sedih..
Untuk filem ni, aku kasi 4.5 bintang...
Nice jugak tu..
So, to those yang belum tengok, sila ke panggung wayang berhampiran untuk menonton..
Banyak sebab untuk anda tonton filem ini..



Terutama bintang2 yang ada dalam filem ni seperti Gwyneth, Kate Winslet, Jude Law, Matt Damon, dan ramai lagi..
Enjoy!

:)

MASKULIN Dah Ada Twitter!

Kengka!
Just nak inform..
Majalah berbahasa Melayu khusus untuk lelaki, dah ada laman Twitter rasmi!



Now, sempena ulangtahun ke-10 dan untuk mendekatkan lagi MASKULIN dengan pembaca, laman Twitter ni telah diwujudkan dan korang boleh interaksi dengan MASKULIN secara live!
So, apa lagi..
Jom follow MASKULIN ramai2 di Twitter..
klik sini or www.twitter.com/maskulinmag and anda akan dapat pelbagai update menarik mengenai MASKULIN!
:)

Vokal Bukan Sekadar Rupa - Updated!

Ingat lagi tak posting aku beberapa hari lepas pasal Vokal - Bukan Sekadar Rupa..?
Yeah..
Sekali lagi aku nak maklumkan yang ujibakat untuk rancangan realiti tv terbaru terbitan TV3 itu akan diadakan pada tarikh dan masa seperti tertera di bawah:

Lokasi
Sri Pentas, Bandar Utama

Tarikh
24 & 25 September
dan 1 & 2 Oktober

Masa
10 pagi - 4 petang

Syarat-syarat penyertaan pulak adalah seperti berikut:

Warganegara Malaysia
Berumur antara 18 - 28 tahun
Bawa minus one sendiri
Gambar berukuran pasport
Muka buruk pun tak kisah!

Ok yang last tu aku tambah..
BAHAHAHAHA!
Ok kepada sesiapa yang berminat boleh la mencuba nasib..
Mana lah tau rezeki kita..
Rezeki ada di mana-mana..
Tak cuba, tak tahu..
Betul tak?
So, sekali lagi Kak Rok (Kak Burok) punya gambar akan aku siarkan sebagai hiasan..

Hahahaha.. Tak baik panggil iols Kak Rok.. I buruk sangat ke uols? Hahaha!


Kat bawah ni adalah dua promo yang mula disiarkan di TV3 dan YouTube..






So, apa lagi?
Ada lagi seminggu lebih untuk anda mula mengasah bakat yang ada dalam dada masing-masing..
Cari suara dan vokal anda..

Sedap kan suara I?!

Dan mula mengorak langkah!
Thank You!

Movie Review - Bridesmaids

Hola!

Hola Hola Hola!


Hola, hola..
Tampar kang!
Bhahahahaha!
Ok untuk movie review kali ni pulak, aku nak review pasal Bridesmaids..

Bridesmaids


Kepada Cineplex, tolong betulkan ejaan kat tiket..
Hahahaha..
Ok overall movie ni macam yang dijangka..
Nice..
And aku amat, amat, amat suka movie ni..
Tema utama, pasal persahabatan..



And dapat tengok dengan jelas nilai2 persahabatan yang wujud dalam filem ni..
And kadang2 rasa macam tengok porn pun ada sikit..

Ouch!


HAHAHA..
Selain dari persahabatan, cinta pun macam biasa la akan ada..
So, bagi aku filem ni penuh dengan warna..
And sangat fun..
Watak utama, Annie yang dilakonkan oleh Kristen Wiig sangat menghiburkan sampai aku tak henti2 gelak..

That's me!


Memang dia sangat kelakar dan time menyakitkan hati, dia sangat menyakitkan hati!
HAHAHAHA..
Watak2 lain macam Lilian, the bride tu pun memang berkesan..
Bridesmaids yang lain pun best..

We all best!


So, jalan cerita dia pasal Annie iaitu BFF kepada Lilian..
Lilian lantik dia jadi maid of honor so dia sangat happy lah..
Tapi dalam pada tu, bridesmaids yang lain pun akan join diorang..
And nak muncul masalah time tu, is Helen..
Helen ni macam orang kaya yang fake tunjuk baik and try untuk jadi perfect dalam semua hal..
Membencikan..
And dalam Annie sampai gaduh2 dengan Lilian, dia jumpa polis and macam2 yang kelakar jadi..
So korang memang kena pergi tengok movie ni atau korang akan menyesal!
Untuk filem ni aku kasi 5/5 bintang!

Next movie is...
Contagion..
Hehehe..

Sunday, September 11, 2011

Movie Review - Apollo 18

Hello!
Movie review kali ni pasal Apollo 18..

Apollo 18


Korang dah tengok belum?
Kalau belum tengok, urm...
Kepada yang ada habit buruk mudah tertidur dalam panggung, jangan tengok..
Sebab aku pun beberapa kali menguap dan asyik berdoa supaya filem tu cepat habis..

Gigih berdoa bagi movie tamat dengan cepat!


Hurm..
Jalan cerita dia ok..
Pasal tiga orang angkasawan US ni, dihantar ke bulan..

We all kat bulan! Uols ada?

Diorang ingatkan diorang dihantar ke bulan untuk buat kajian dan ambik sampel batu..
Malangnya, kerajaan US hantar diorang atas sebab lain..
Untuk kaji dan cari punca kenapa angkasawan Rusia yang dihantar sebelum tu tak dapat pulang ke Bumi..
Senang cerita, ada ala2 alien punya hal la..

Suka kan kau guna gambar aku!


Batu terbang semua..
Yang tak tahan, ketul batu sebijik, tetiba terapung, tumbuh kaki ala2 spider..

Ni batu bulan yang asal.. So kaki tak tumbuh lagi..


Baik tengok Spiderman..

Peace!


HAHAHAHAHA!
Tapi to those yang rasa nak tengok ok la.
Sebab cerita ni walaupun rekaan, tapi at first aku rasa macam real pun ada jugak..
Sebab dia bagitau yang footage2 adalah dari footage asal yang NASA dapat..
Scary kalau benda ni betul..
Hahahaha..
Yang tak boleh belah, batu tu cerdik ok..
Pandai masuk dalam badan orang..
Then kena infection, and mati..

Cancer batu!


Haish...

Ok, untuk movie ni aku kasi 2/5 bintang!

Ok, next, aku nak review pasal Bridesmaids pulak!
Bye.. :)

Friday, September 9, 2011

Kelakar Lah!

Hai semua!
Hello people!

HAHAHAHA!
Macam kelakar pun ada jugak..
Bukan apa..
Sebab aku pun tak perasan yang aku letak trafik nye benda tu kat blog..

Aku pun tak perasan ada benda ni! Hahahaha!


Then bila tengok baru perasan ada jugak visitor dari luar negara..
Wow!
Bhahahahaha!
Padahal entah benda tu betul ke tak pun aku tak tau..
Hahahahah..
Kalau betol, ok la..
Tak betol pun, pergi mamp la kan..
HAHAHAHA..

Anyway..

Hi guys! :D


To the visitors from other parts of the world, thank you so much for visiting..
And I'm soooo sorry for not putting any subtitle or whatever..
I hope you guys still can enjoy reading and staring at the pictures because I can't speak English well..
So, I'm scared if i write in English, only alien can understand me..

I faham OK!


To make people understand isn't an easy thing, right?
So, enjoy it..
And try to understand it..
Thanks again guys!

:)