Saturday, March 28, 2009

Nasyid Jebat

Assalamualaikum..

Aku igt takde orang ambik gambar kitorang waktu perform aritu..
Ada gak yang ambik..
(gambar2 kat blog dickie - goateeitujanggut)
Macam tak caya aku masuk nasyid..
At last, salah satu impian aku dapat gak la tercapai..
Nak nyanyi untuk nasyid..
Selalu melalak untuk benda2 yang tak islamic..
So, kali ni, ala2 balik ke pangkal jalan gitew..
Haha..
Yang penting, thanks to all yang sama2 menjayakan team nasyid Jebat/Nadim ni..
Team nasyid ni nama Sautul Ikhwan (Suara Persahabatan) dan anggota2nya pulak:

Aku a.k.a Syafil (Vocalist utama)
Jijoy a.k.a Tokan (Vocalist utama)
Faiz Dickie a.k.a Becker
Rafaii a.k.a PJ
Padin a.k.a Cendol
Ayol a.k.a Saper
Syamim a.k.a Rata
Manap a.k.a Tacap
Baloo rumateku (Percussion)
Dikpok (Percussion)

Gigih aku meminjam baju unit kebudayaan siap kena maki2 lagi...
Tapi takpe.. yang penting puas..
Kitorang dah buat the best..
Tapi dengar cite, dapat no 2 je..
Tapi dah memang adat kalau jadi Jebat, buat the best camne pun tetap takkan dapat no 1..
Akan ada je salah kita yang orang nampak..

4 comments:

DicKiE aDaMs said...

tu lah pasal.. xpe la.. nak wat cmne.. kite sentiasa ditindas..

drama pun lbeh kurang gitu gak citenya ea?

tp ok lah dpt no 2.. cngrats to us!

Namhkir said...

ok la tuh. congrats.lol
weih nak email.
nak invite.

Ais Kepal said...

haha.. agakla.. thanks rikh.. faiz, jgn sedih2.. at least kita dah wat yang terbaik..

Ais Kepal said...

rikh.. emel gue: syafiljefri@yahoo.com